V skledo presejemo moko, solimo in na sredini naredimo jamico, v katero ubijemo jajce ter dodamo olje in nekaj vode. Premešamo in začnemo mesiti, med gnetenjem postopoma in po potrebi dodajamo vodo. Mesimo približno 10 minut, da dobimo nekoliko bolj čvrsto testo, podobno kot za rezance. Testo oblikujemo v kepo, ki jo pokrijemo in pustimo počivati približno 10 minut. Testo na pomokani površini enakomerno razvaljamo na velikost pekača in debelo vsaj 2 milimetra. Razvaljano testo položimo na hrbtno stran pekača, ne da bi ga predhodno naoljili, in ga spečemo v pečici, ogreti na 220 stopinj. Pečemo ga približno 15 minut, dokler mlinci ne dobijo zlato rjave barve, na površini pa se naredijo mehurji. Ohlajene mlince nadrobimo v skledo in jih prelijemo z osoljenim kropom. Počakamo nekaj minut, da vpijejo tekočino, se zmehčajo in nabreknejo. Morebitno odvečno vodo odlijemo. Pripravljene mlince po želji zabelimo in postrežemo.